Zo verkoop je een huis

Bent u van plan om uw huis snel te verkopen? Dat is goed nieuws, want de kans is groot dat je je huis probeert te verplaatsen in de markt van een verkoper – een waar de vraag naar huizen het aanbod overtreft.

Maar het feit dat de vraag dit voorjaar misschien hoger zal zijn, betekent niet dat er nog geen uitdagingen zijn om te verkopen. De prijs die u bepaalt blijft van cruciaal belang. Dat geldt ook voor het ensceneren van uw huis, zodat het er zo goed mogelijk uitziet.

Het verkopen van een huis in de markt van een verkoper betekent dat je het geluk zou kunnen hebben om meerdere aanbiedingen te ontvangen. Dit betekent ook dat je zult moeten beslissen welk aanbod het beste is – niet altijd een gemakkelijke taak – en dat je misschien snel moet gaan. Het kan zelfs zijn dat u een ruimte moet huren om te kunnen wonen terwijl u op zoek bent naar uw volgende woning.

Ja, een huis verkopen in de markt van een verkoper is te verkiezen boven dat doen in de markt van een koper. Maar je zult nog steeds bepaalde stappen moeten nemen om te slagen.

1. Stel de juiste prijs in
Uw huis voor de juiste prijs is nog steeds de sleutel tot snel verkopen, zelfs in de markt van een verkoper. Alleen omdat de markt is heet betekent niet dat kopers zullen haasten om te betalen meer dan de reële waarde voor uw huis. Een te hoge prijs kan betekenen dat uw huis maanden op de markt zal blijven, zelfs als de eigendommen van uw buren worden opgeknapt.

Als je werkt met een makelaar, zullen ze bestuderen wat bekend staat als vergelijkingen, of comps; dit zijn de verkoop van soortgelijke woningen in uw buurt. Uw agent zal deze vergelijkbare verkoop aan u, samen met het bereik van de prijzen die deze huizen verkocht voor.

Misschien vijf huizen vergelijkbaar met de jouwe verkocht in de afgelopen maand. De laagste prijs die door deze huizen wordt opgehaald zou $200.000 kunnen geweest zijn, terwijl de hoogste $285.000 zou kunnen geweest zijn. Aan de hand van deze informatie kunt u bepalen of de vraagprijs van uw woning ergens in dezelfde orde van grootte moet liggen.

Waar het precies valt hangt af van verschillende factoren: Hoe oud is uw huis? Is de keuken of badkamer gerenoveerd? Heeft het een grotere werf? Zit het aan een drukke straat of aan een rustige zijstraat? Hoe goed heeft u het in de loop der jaren onderhouden?

Prijszetting aan de bovenkant van de schaal kan in de markt van een verkoper werken, omdat kopers niet zoveel opties hebben. U kunt misschien een paar extra dollars aan winst uitknijpen.

2. Bereid zijn om te knutselen met de prijs
Misschien hebt u uw huis geprijsd aan de top van zijn haalbare bereik. Maar nu krijg je geen aanbiedingen. Het kan tijd zijn om uw prijs te verlagen.

Het verlagen van uw prijs kan een nieuwe golf van activiteit naar uw huis brengen, en kan de sleutel zijn om eindelijk een aanbod te krijgen. Dit geldt vooral in de markt van een verkoper, waar er tal van kopers touring een beperkt aantal eigenschappen.

U kunt wat winst verliezen door te verkopen tegen een lagere prijs. Maar die lagere prijs zal meer voorstellingen en meer aanbiedingen aantrekken. U zou zelfs een biedende oorlog voor uw huis kunnen zien ontwikkelen, met meer dan één koper die probeert om het te knabbelen.

3. Stadium
een huis opknappen – het verwijderen van overtollige rommel, het herschikken van meubilair, zodat de kamers zien er helder en ruim – zal de beste eerste indruk voor kopers. Je zou kunnen denken dat dit niet zo belangrijk is in een hete markt, maar slechte eerste indrukken kwetsen, zelfs wanneer verkopers niet zoveel opties om uit te kiezen.

U kunt uw huis op uw eigen podium of u kunt werken met een professional. Uw makelaar kan zelfs bieden professionele enscenering voor u. Wat je ook doet, negeer niet deze belangrijke stap in de verkoop van een huis. Laat al die kopers je niet sussen in de gedachte dat je niet hoeft te showcase uw huis op zijn absolute best.

4. Analyseer uw meerdere aanbiedingen
Het absolute beste resultaat bij de verkoop van een huis is om meer dan een offerte te ontvangen. Als je geluk hebt, krijg je in een biedende oorlog waarin meerdere verkopers proberen om elkaar te overbieden om uw huis te winnen. Maar het afhandelen van een bieding oorlog en meerdere aanbiedingen vergt enige vaardigheid. Je zal moeten werken met uw makelaar om tegenaanbiedingen te maken en om te bepalen welk aanbod is het beste.

Stel dat je drie aanbiedingen ontvangt. U kunt tegenbod doen bij alle drie potentiële kopers, in de hoop dat uw uiteindelijke verkoopprijs nog hoger wordt. Natuurlijk loop je het risico kopers af te wijzen als je die prijs te hoog probeert te krijgen.

Uiteindelijk zul je moeten bepalen welk aanbod je wilt accepteren. Je zou kunnen denken dat het hoogste bod automatisch het beste is, maar dat hoeft niet per se het geval te zijn. Misschien is het hoogste bod dat u ontvangt afkomstig van kopers die nog niet eens zijn goedgekeurd voor een hypotheek. U kunt hun aanbod alleen accepteren om uw verkoop gekrenkt te zien wanneer ze niet in aanmerking komen.

Of misschien een set van kopers is het aanbieden van meer geld, maar ook moet je snel te verplaatsen. Het geld dat u uitgeeft aan het huren van een woning terwijl u uw nieuwe woning sluit, kan hoger zijn dan het extra geld dat deze kopers bieden.

Houd rekening met alle factoren bij het jongleren van meerdere aanbiedingen: de prijs die wordt aangeboden, de sterkte van de kredietnemers, en eventuele extra verzoeken die potentiële kopers doen.

5. Wees klaar om snel te bewegen
Misschien verkoopt u uw huis sneller dan u op een verkopersmarkt zou verwachten. Dit betekent dat u wellicht sneller moet handelen dan u had verwacht.

Misschien kunt u onderhandelen over een latere verhuisdatum, maar sommige kopers moeten in hun nieuwe huizen voor een bepaalde dag. Als je die kopers niet wilt verliezen, wees dan bereid om eerder te verhuizen dan verwacht. Dit betekent betalen voor een korte termijn verhuur terwijl u op zoek bent naar uw nieuwe huis, of verblijf bij vrienden of familie. U zult moeten beslissen of het ongemak van het verhuren opweegt tegen de mogelijkheid om te verliezen op een mogelijke verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *