Zo kun je geld sparen voor een bruiloft

Je partner rinkelde en nu mag je trouwen met de persoon van je dromen. Gefeliciteerd! Tijdens het plannen van een bruiloft en het berekenen van hoe te betalen voor alles kan stressvol zijn, krijg je ook om een bruiloft register te creëren en selecteer alle geschenken die u wilt dat mensen om u te geven.

Hoewel het leuk is om huisdecoratie te scannen en die grote tv te kijken, hoop je dat een van je gasten koel genoeg zal zijn om te kopen, zou contant geld veel nuttiger zijn voor jou en je aanstaande echtgenoot. Je hebt geen zin in plaatsversiering of lakens met een hoog garengetal nodig, maar hoe kun je vrienden en familieleden vragen om de shopping spree over te slaan en het deeg in te leveren zonder kleverig te klinken?

Hier zijn drie strategieën die werken.

Maak een gespecialiseerd register
U bent niet de enige die geld cadeaus wil voor hun bruiloft, dat is de reden waarom veel online donateuregisters beschikbaar zijn. Sites zoals Honeyfund en Traveler’s Joy kunt u een verlanglijstje van items, zoals een dolfijn excursie voor uw huwelijksreis of nieuwe kasten voor uw keuken in uw appartement, en uw gasten kunnen geld te doneren om u te helpen betalen voor die dingen. Uw bruiloftsgasten zullen het gevoel hebben dat hun geld naar een goed doel gaat en dat u na uw bruiloft kunt uitbetalen.

Merk op dat sommige van deze registers u 2 tot 3 procent transactie- of administratiekosten in rekening brengen (en uw gasten als ze een creditcard gebruiken). Ook zullen veel van deze registers een paar weken duren om uw geld te storten op uw bankrekening, dus plan uw huwelijksreis dienovereenkomstig. (Zie ook: 10 Geschenken voor geldbesparing die u in uw huwelijksregister kunt plaatsen)

Wat je ook doet, sla het register niet over! Sommige paren denken dat als ze het register helemaal overslaan dat de gasten automatisch geven ze contant geld. In plaats daarvan, kunnen sommige gasten dit als teken nemen om u om het even wat te geven. Je zou kunnen eindigen met drie broodroosters en bloemrijke spreien die je nooit zou kiezen om te kopen. Ten minste met een register, kunt u krijgen items die u hebt geselecteerd, en je weet waar ze terug te sturen als je niet van de geschenken.

Dans de dollar op uw bruiloft
Tijdens uw bruiloft, zal de DJ aankondigen aan de gasten dat de dansvloer is nu open voor iedereen die wenst te dansen met de bruid of bruidegom. De DJ zal ook vermelden dat voor degenen die willen helpen het paar een extra speciale huwelijksreis hebben, deze dans is de tijd om de rekeningen te overhandigen. De “dollar-dans”, ook bekend als de “gelddans” of de “schortendans”, is sociaal aanvaardbaar en wordt in veel culturen verwacht.

Deze dans is uiterst onhandig, maar het geeft ook oudere familieleden een kans om te genieten van dit speciale moment en zeggen een zoete woord aan de bruid of bruidegom uit de buurt van de menigte. Mijn familie en de familie van mijn man verwachtten de dollardans, en hoewel we er allebei krap van werden, zijn we blij dat we dat hebben gedaan. We verdienden ongeveer $400 van de 20 minuten durende danssessie, en dat moment gaf mijn oma en tante de kans om te dansen en mijn man te verwelkomen in de familie zonder zich te schamen. Ik dacht dat niemand met ons zou willen dansen, maar het was uiteindelijk wel een zoete manier om gasten te bedanken voor hun komst en ze het gevoel te geven dat ze opgemerkt waren.

Het is echter belangrijk om na te denken over uw gasten. Zullen ze denken dat de dollar dans is een leuke traditie of zouden ze beledigd? Voor mijn bruiloft waren we omringd door mensen die ons alleen maar financieel wilden zegenen, maar we waren ook een jong echtpaar dat net was begonnen. Oudere paren die worden waargenomen om hoog te hebben – het betalen banen zou niet de zelfde reactie van hun gasten kunnen krijgen als zij een dollardans deden.

Mond-tot-mondreclame
Laat een paar naaste familieleden en vrienden weten dat terwijl u een register, bespaart u ook geld in de richting van een aanbetaling op een huis of een keuken renovatie. Vraag ze om dit te melden aan iedereen die vraagt om hulp bij de registratie of cadeau ideeën. Bijvoorbeeld, wanneer uw grootmoeder van de oude school uw moeder vraagt hoe te om het register te werken, kan uw moeder zeggen, “Ik kan u het winkelen deze week nemen, maar ik hoorde dat Jane en Mark proberen op te slaan voor een aanbetaling op een huis dit jaar als u liever het geld aan dat bijdraagt.

Het idee is dat uw bruiloftsgasten niet direct van u horen dat u contant geld wilt. U wilt niet dat uw bruiloft voelt als een oproep voor geld hand-outs. Je moet je ook realiseren dat veel gasten liever controles geven, maar dat ze gewoon niet weten hoeveel te geven. Bijvoorbeeld, het schenken van een mooie punch kom lijkt meer genadig voor veel mensen dan het overhandigen van de kosten van de kom. Mond-tot-mondreclame kan ook in deze moeilijke situaties helpen. Vrienden kunnen zeggen, “Ik ga ze gewoon een $ 40 cheque geven voor hun huwelijksreis. Ik weet dat elk beetje zal worden gewaardeerd,” wanneer andere vrienden vragen wat ze cadeau doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *