Dit is waarom je over financiële problemen moet praten

Het is moeilijk om over moeilijke geldproblemen te spreken. Maar alles voor u houden maakt het moeilijker en duurder om uit de schulden te geraken. Geloof je me niet? Hier zijn een paar dingen die je mist door te zwijgen.

Een eerlijk huwelijk
Geheime bankrekeningen zijn niet alleen voor Don Draper. In een 2017-enquête van CreditCards.com gaf 5 procent van de respondenten aan hun partner financieel te hebben bedrogen in de vorm van geheime bankrekeningen en creditcards. Wanneer ze geëxtrapoleerd worden naar de volledige Amerikaanse volwassen bevolking, betekent dit dat 12 miljoen mensen geheime rekeningen verbergen.

Het spreekt voor zich dat het verstrikt raken in een financiële leugen van uw romantische partner zal leiden tot algemeen wantrouwen. En zelfs als uw echtgenoot technologisch niet slim genoeg is om uw dalliances van geld op te vullen, als u ooit gezamenlijke belastingen moet indienen of uw middelen moet poolen om een hypotheek te krijgen, zullen al uw geheimen blootgelegd worden tijdens een routinecontrole of audit van krediet.

Een gebrek aan transparantie kan uw relatie en uw doelstellingen in de weg staan. Geskibbel over geld is de belangrijkste reden voor echtscheiding, en helaas, nieuwe romances zelden beginnen met een discussie over hoe te sparen voor pensionering. Veel koppels ontdekken elkaars schuld pas als die een obstakel wordt dat te groot is om door één persoon te kunnen worden beheerd.

Liggen over uw geldproblemen voorkomt dat u als een team werkt en efficiënt gebruik maakt van gedeelde middelen. Paren die regelmatig en eerlijk over geld communiceren, hebben niet alleen een betere kans om een gelukkige unie te onderhouden, ze hebben ook een betere kans om financiële doelen te bereiken omdat ze op dezelfde pagina staan over dingen die hun leven drastisch kunnen beïnvloeden – zoals sparen voor hun kid’s college fonds of het afbetalen van een woningkrediet.

Een gemeenschap van vrienden
Als u uw financiële problemen geheim houdt, berooft u zichzelf van mogelijkheden om geld te verdienen of te besparen die uw sociale netwerk zou kunnen bieden. Veel mensen vinden het geweldig om anderen te helpen. Laat die mensen je helpen door ze een probleem te geven dat moet worden opgelost. Iemand die u misschien kent, kan bijvoorbeeld de perfecte baan voor u hebben.

Als het te moeilijk is om je vrienden en familie als arm persoon te leren kennen, neem dan contact op met gelijkgestemde vreemden. Het internet staat vol met websites, blogs, forums en andere gemeenschappen die zeer geschikt zijn voor het delen van bronnen. Nog belangrijker is dat een actieve community oplossingen op maat van uw situatie kan bedenken.

Geestelijke gezondheid
Er zijn tal van lopende studies die het verband tussen armoede en geestesziekten aantonen. Maar als je ooit arm bent geweest, heb je geen wetenschappelijk bewijs nodig dat armoede de geestelijke gezondheid aantast of dat geld echt geluk kan kopen. U weet uit de eerste hand dat armoede leidt tot een depressie die het op haar beurt moeilijker maakt om zich te verenigen tegen armoede. Het is een vicieuze cirkel.

Zelfhulpgroepen zoals Debtors Anonymous kunnen helpen bij het beheersen van de stress die gepaard gaat met financiële disfunctie. Naast het bieden van een veilige plek om emotioneel te ventileren, bieden deze groepen ook gerichte programma’s voor eigenaren van kleine bedrijven, mensen die financiële problemen hebben als gevolg van onderverdienste, of dwangmatige klanten.

Schuldafbouw
Wees proactief in het bellen van uw crediteuren. Uw schuldeisers weten al alles van uw schuld, dus het is geen nadeel om hen te bereiken. Feitelijk werken gevoelsmensen bij creditcardmaatschappijen, verzekeringsmaatschappijen, banken en zelfs de IRS. Laat deze mensen u helpen een weg terug naar kredietwaardigheid te vinden.

Als u eerlijk met uw schuldeisers praat, weet u wat de context van uw financiële probleem is en of u bereid bent uw schuld af te lossen. Ontvangers van schulden zijn meer kans om zacht te gaan op iemand waarvan ze weten is het betalen van schulden van een zelf toegebrachte ramp dan ze op iemand die niet de telefoon beantwoorden.

Afgezien van gemoedsrust, maakt het laten opstapelen van bankkosten en boetes het gewoon veel moeilijker om uit de schulden te komen. Zelfs als je je armoedespiraal niet onmiddellijk kunt doorbreken, kun je vaak een beetje opluchting krijgen door alleen maar te bellen en om hulp te vragen. Hebt u gedankt met een 35 debetstand? Bel uw bank. De meeste banken geven één keer per jaar de mogelijkheid om één bankkost te wissen. Schroef uw belastingpapieren op? Bel de IRS. Als uw geldproblemen het gevolg zijn van een eerlijke archivering fout, dan hebben IRS-werknemers veel speelruimte om boetes te verlagen, soms tot een bedrag van nul dollar.

Een authentiek leven
Vraag jezelf af: Gaan je problemen met geld echt over het geld? Ik heb veel vrienden die, ook al verdienen ze een veel hoger salaris dan ik, nooit gelukkig zijn. Ze besteden een onvoorstelbare hoeveelheid tijd aan het fretten over hoeveel minder ze hebben dan onze nog rijkere vrienden. Ze verspillen ook een hoop geld aan het kopen van de attributen van rijkdom in plaats van het daadwerkelijk investeren van hun geld om werkelijke rijkdom op te bouwen.

Persoonlijk ben ik bereid toe te geven dat ik een beetje emotioneel opgetild raak als mensen mijn te dure, maar zo lieflijke schoenen complimenteren. Jammer genoeg, voel ik nooit de zelfde uitbarsting van tevredenheid wanneer mijn belastingsaccountant mijn 401 (k) complimenteert. Ik ken dus de tirannie van de eenheid, en dat zieke verlangen om de (vaak verbeelde) rijkdom van de mensen om mij heen te evenaren. (Zie ook: 4 Geldlessen die u van de Jones kunt leren)

Houdt u zichzelf arm? Niet alleen financieel arm, maar ook emotioneel, intellectueel of zelfs spiritueel arm? Zou een eerlijk gesprek over uw financiën de relaties met uw vrienden en familie eigenlijk vernietigen? Zou het nemen van een loonsverlaging om een baan die je liefde te nemen je meer gestrest voelen dan het houden van een hoger betaalde baan die je haat?

Zelfs als het leven je een slechte hand heeft gegeven, wat heb je dan aan lijden in stilte en afzondering? Niets, waardoor uw schuldenlast nog moeilijker te dragen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *