De spaardoelen voor elke leeftijd

Het lijkt erop dat het huidige financiële nieuws laser-gericht is over de crisis van de torenhoge studentenleningen en credit card schulden. Hoewel we ons makkelijk kunnen concentreren op wat de gemiddelde Amerikaan verschuldigd is, vergeten we vaak dat er tegelijkertijd een spaarcrisis aan de gang is.

Volgens een onderzoek van de BankingRates in 2017 heeft meer dan de helft van de Amerikanen (57%) minder dan 1000 op hun spaarrekeningen. Een verbluffend 39 procent van de Amerikanen heeft helemaal geen spaargeld.

Ook het pensioensparen gaat niet goed. Volgens een onderzoek naar het vertrouwen in de pensionering in 2016 had meer dan een derde van de werknemers boven de 50 jaar en de helft van de ondervraagde gepensioneerden minder dan 25.000 dollar voor hun pensionering uitgetrokken. Stel je voor dat je de decennia van je gouden jaren probeert te leven op zo’n klein nestei.

Het is tijd om meer geld te besparen. Begin deze besparingsdoelstellingen voor elk decennium van uw leven te volgen, en u zult niet eindigen als een droevig besparingsstatistiek.

In uw 20er jaren
Verspil je twintigers niet door te denken dat je genoeg tijd hebt om meer te verdienen en meer te besparen. Zelfs een klein percentage van uw inkomen per maand weghalen kan zich vertalen in grote besparingen tegen de tijd dat u de 50 bereikt.

Besparings doelstellingen
In uw 20er jaren, zou uw eerste doel moeten zijn om een noodfonds te starten en het aan $1.000 te bouwen. De oprichting van dit noodfonds geeft uw financiën een beetje buffer, zodat u kunt voorkomen dat u in de schulden steekt elke keer als er iets mis gaat. Zodra u $1.000 bereikt, bouw uw noodfonds aan drie tot zes maanden de waarde van dagelijkse het leven uitgaven. Zo beschermt u uw financiën nog beter tegen dure calamiteiten of banenverlies.

Pensioen doelstellingen
Gebruik voor uw vertrek uit de 20er jaren uw bruto jaarinkomen als streefbedrag voor hoeveel u had moeten sparen voor uw pensioen. Bijvoorbeeld, zouden de individuen die $40.000 per jaar maken moeten proberen om $40.000 in hun pensioneringsrekeningen te bespaard te hebben alvorens 30 te draaien. Dit doel klinkt ontmoedigend, maar het is haalbaar, vooral als je eerder dan later begint. (Zie ook: 5 Ouderdomspensioenen die u niet hoeft te openen)

Als uw bedrijf biedt automatische inhoudingen van uw paycheck in een 401 (k) elke maand, zorg ervoor dat je bent ingeschreven, zodat u niet bewust het offer te maken. Als u werkt voor een bedrijf dat een 401(k)-wedstrijd aanbiedt op een percentage van uw bijdragen, zorg er dan voor dat u voldoende bijdraagt om die wedstrijd te krijgen. Anders laat u gratis geld op tafel liggen.

In uw jaren ’30
Met de groeipijnen van de jaren ’20 uit de weg, is het tijd om uw persoonlijke financiën spel op te voeren. Tijdens dit decennium van je leven, zul je idealiter beginnen met het verdienen van meer geld en houd de bal aan het rollen op uw spaardoelen. Vergeet niet om te sturen uit de buurt van onnodige schulden: In uw 30s, kan je het balanceren van een studentenlening met een nieuwe hypotheek betaling, dus hoe minder extra schuld je opneemt, hoe makkelijker het zal zijn om uw geld doelen te bereiken.

Besparings doelstellingen
Als je meer uitgaven hebt of meer geld verdient dan in de jaren ’20 – vooral als het veel meer is – moet je je noodfonds uitbreiden naar een groter kussen. Streef ernaar om een jaar van uw dagelijkse kosten van levensonderhoud (betalingen op uw hypotheek, studentenlening, creditcards, nutsvoorzieningen, enz. Zodra uw noodfonds volledig is gefinancierd, wilt u dat geld daar houden. Dompel er alleen in als er een noodsituatie is. Nadat uw financiële noodsituatie is opgelost, moet u terugkeren naar de volledige financiering van de rekening. (Zie ook: 8 Manieren om te beslissen of het een “Vund-Worthy” noodsituatie is)

Pensioen doelstellingen
Richt u in de jaren ’30 op het verdubbelen van het bedrag op uw pensioenrekeningen tot tweemaal uw bruto jaarinkomen. Zorg ervoor dat uw pensioenportefeuille niet op een ultra conservatieve beleggingsmix is ingesteld. U hebt enkele decennia voor uw pensionering voldoende tijd om te herstellen van eventuele marktdalingen en u kunt het zich veroorloven om uw portefeuilleverdeling op een hoger risico in te stellen. Dit zal het verdienpotentieel van uw account verhogen terwijl het nog een lange tijd heeft om te groeien. (Zie ook: 8 stappen naar het starten van een pensioenplan in uw 30s)

In uw jaren ’40
Uw jaren ’40 kunnen aanvoelen als een overweldigend financieel decennium. Het is waarschijnlijk dat u veel op uw bord, kunt u proberen om uw pensioen spaargeld te maximaliseren, terwijl ook geld weg te zetten voor uw kinderen ‘college onderwijs. Laat je niet ontmoedigen; het is belangrijker dan ooit om op de bal te blijven. (Zie ook: 6 Personal Finance Rules to Live By in Your 40s)

Besparings doelstellingen
Op dit moment zou uw noodfonds nog genoeg moeten hebben om de kosten van een jaar levensonderhoud te dekken. Zodra u genoeg veiligheidsbesparingen hebt gebouwd, zouden uw extra dollars u elders beter van dienst kunnen zijn.

Uw extra geld zou eerst naar uw pensionering moeten gaan en om het even welke hoog-renteschuld aflossen. Als uw pensioenrekeningen goed gefinancierd zijn en uw schuld laag is, kunt u uw dollars vervolgens naar andere belangrijke spaarrekeningen sturen, zoals een studiefonds voor uw kinderen, een familievakantiefonds of een fonds voor de renovatie van een huis. Streef ernaar om maandelijks 20 procent van uw maandelijks nettoloon op uw gewenste spaarrekening bij te storten. (Zie ook: 5-dagen Schuldverminderingsplan: Pay It Off)

Pensioen doelstellingen
Zoals hierboven al is gezegd, is pensionering nu een belangrijke prioriteit. Het is belangrijker om uw pensioensparen op te bouwen dan het is om geld voor het collegegeld van uw jonge geitjes of een onnodige uitgave zoals een familievakantie weg te zetten. Uw kinderen hebben opties wanneer ze naar school gaan, in de vorm van studieleningen, studiebeurzen of AP-credits. Als uw pensioensparen niet voldoende zijn, heeft u geen mogelijkheden.

Streef ernaar om vier keer uw jaarlijks bruto-inkomen te sparen in uw pensioenrekeningen voordat u uw 40ste verlaat. u hoeft uw portefeuilleverdeling niet om te schakelen naar laag risico, maar overweegt om uw pensioenrekeningen te herzien naar een gematigder risiconiveau. Als uw pensioenspaargeld er gezond uitziet, moet u niet in de verleiding komen om er in noodgevallen in te duiken of het collegegeld van uw kind te betalen. Het is zelden de moeite waard. (Zie ook: Bent u uw pensioen aan het vernietigen door uw kinderen te plunderen?)

In uw 50er jaren
Als u uw 50e ingaat, is pensionering zichtbaar aan de horizon. U kunt in dit decennium te maken krijgen met unieke uitdagingen, zoals veranderingen in uw gezondheid of de zorg voor een oudere ouder. Dit is de tijd om al uw bases te dekken, uw spaargeld te versnellen en in te halen waar u moet. (Zie ook: 6 Financiële stappen die u moet nemen wanneer uw ouder wordende ouders binnenkomen)

Besparings doelstellingen
Uw noodfonds moet nog steeds ten minste een jaar van de kosten van levensonderhoud weerspiegelen. Als u een vergrijzend familielid hebt dat uw zorg nodig heeft, of een gezondheidsprobleem dat u werkloos dreigt te maken, moet u mogelijk uw noodbesparingen verder opbouwen.

Uw 50s zijn ook de tijd om serieus te krijgen over schuldaflossing. Hoogrentende creditcardschulden vormen op dit moment een grote bedreiging voor uw financiële welzijn. Wanneer u met pensioen gaat, leeft u van een vast inkomen. Als je niet genoeg geld spaarde gedurende je hele werkzame leven, kan dat inkomen niet erg hoog zijn. Het laatste waar u zich zorgen over moet maken, zijn de rekeningen die zich opstapelen voor uw creditcards, autoleningen of hypotheekbetalingen. Pak deze dingen zo goed mogelijk aan, nu. Hoe minder schuld u met pensioen gaat, hoe beter.

Pensioen doelstellingen
Streef ernaar om voor uw 50-jarige leeftijd zes keer het bedrag van uw jaarsalaris te sparen voor uw pensioen. Uw portefeuille zou nu als vrij laag risico moeten worden beheerd, hoewel met mensen die langer dan ooit leven het nog steeds zinvol kan zijn om een paar beleggingen met een hoger risico, zoals aandelen, te bezitten.

Om uw pensioensparen later in het leven in te halen, profiteer van het extra geld dat u aan uw pensioneringsrekeningen kunt bijdragen zodra u 50 jaar wordt; in 2018, is het een extra $6.000 per jaar aan uw 401 (k), en een extra $1.000 per jaar aan een IRA. (Zie ook: 5 Manieren waarop de levensverwachting een verandering van de pensioenplanning teweegbrengt (En wat er aan te doen is))

In de jaren ’60
U staat op het punt met pensioen te gaan, maar dit betekent niet dat het nu tijd is om uw spaargeld af te bouwen. U moet extra hard werken aan uw doel van financiële stabiliteit voor uw gouden jaren.

Besparings doelstellingen
Het doel is om met zeer weinig financiële zorgen met pensioen te gaan. U hebt nog steeds een noodfonds nodig om met pensioen te gaan. Als u geen liquide spaargeld opzij hebt gezet voor een crisis, concentreer u dan op het opbouwen van dat spaargeld. Als uw noodfonds is gevuld, moet elke extra dollar gaan naar het bijdragen van de maximale op uw pensioenrekeningen en het aflossen van de rest van uw schuld.

Pensioen doelstellingen
Zullen pensioenbijdragen op dit moment zelfs een verschil maken? Ja! Stimuleer uw pensioenfonds de afgelopen jaren zoveel mogelijk. Het is belangrijk om te onthouden dat het leven gebeurt. U kunt een plan hebben om op 65-jarige leeftijd met pensioen te gaan, maar een gezondheidsprobleem, een zorgverplichting of zelfs een ontslag kan u dwingen om eerder met pensioen te gaan. In een dergelijke situatie zult u zo blij zijn dat u bent blijven bijdragen aan uw pensioenrekeningen ouder dan 60 jaar. (Zie ook: Wat te doen als u uit bent voordat u met pensioen gaat)

Zelfs in een ideaal scenario ben je opgelucht als je klaar bent om je pensionering officieel te beginnen met een goed gevuld nestei.

Hoeveel hebt u bespaard?
Hoe ga je om met je leeftijdsgroep? Wilt u meer besparen of bent u goed op weg? Als u achterloopt, laat u dan niet ontmoedigen; nu is het tijd om uw budget onder controle te krijgen en uw spaargeld te versnellen voor een financieel veilige toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *