De financiën op een rijtje krijgen na een scheiding

Bijna driekwart van de 25 miljoen echtscheidingen in dit land is financieel onstabiel. Een onderzoek van TD Ameritrade onder 2.000 deelnemers om te onderzoeken hoe zij financieel omgaan met een echtscheiding of het overlijden van een echtgenoot. Het blijkt dat mensen die voor het einde van een huwelijk staan, het moeilijk hebben – 75 procent van de gescheiden Amerikanen voelt zich financieel niet veilig genoeg en de helft maakt zich zorgen dat het geld op pensioen raakt.

De gemiddelde kosten van een betwiste echtscheiding – die kunnen variëren van $15.000 tot $30.000 – werpt ook veel echtscheidingsfinanciën uit mep. En daar houdt het niet op. Extra kosten, zoals afzonderlijke huishoudelijke uitgaven, counseling voor kinderen, en belastingen of kosten voor de verkoop van huwelijksvermogensbestanddelen kunnen snel toe te voegen aan de financiële last. (Zie ook: Hoe u zichzelf financieel kunt beschermen tijdens een echtscheiding of scheiding)

Genezen na een echtscheiding is geen sinecure, maar jezelf financieel uitgraven is mogelijk. U hebt alleen een strategisch plan nodig.

Uw activa beoordelen
Het lijdt geen twijfel dat uw levensstandaard zal veranderen na een echtscheiding. Het is belangrijk om realistisch te erkennen wat je financieel aankan. Het kan nodig zijn om een gezinswoning te verkopen en af te slanken om een werkbaar budget te behouden. Leven na echtscheiding is niet alleen een uitdaging, maar biedt ook een nieuwe realiteit, die met beide handen moet worden aangegrepen.

Professioneel advies inwinnen
Dit is een essentiële stap voor iedereen die geconfronteerd wordt met een onverwachte verandering in zijn of haar financiële situatie. Objectief advies van een derde partij kan u helpen te voorkomen dat u overhaaste of emotionele beslissingen neemt die op lange termijn negatieve gevolgen hebben. Een financiële professional die gespecialiseerd is in het begeleiden van echtscheidingen kan u helpen met typische vragen en beslissingen waar mensen in uw situatie mee te maken hebben.

Pas uw budget aan
Een echtscheiding zal waarschijnlijk de totale inkomsten die u gewend bent te genieten. Als je eenmaal een plan hebt opgesteld voor de essentiële zaken zoals huisvesting, wordt het tijd om eens goed te kijken naar de luxe die je als getrouwde persoon genoten.

Dit geldt ook voor de kosten voor uw kinderen. Vaak proberen ouders dezelfde levensstandaard voor hun kinderen te behouden om de gevolgen van een echtscheiding te minimaliseren. Verhuizen naar een goedkoper huis, een luxe auto downgraden of bezuinigen op gezinsreizen kan u helpen financieel te herstellen.

Evalueer carrièremogelijkheden
Afhankelijk van uw leeftijd en/of situatie op het moment van de echtscheiding kunt u bij uw pensionering op korte termijn werkloos of planmatig geweest zijn. In dit geval kan het nodig zijn om uw carrièreaspiraties aan te passen. Herintreding op de arbeidsmarkt, investeringen in aanvullend onderwijs of aanvullende opleiding, of uitstel van pensionering zijn allemaal redelijke overwegingen om financiële stabiliteit op lange termijn na een echtscheiding te waarborgen.

Uw spaargeld automatiseren
Er zijn veel dingen te behandelen tijdens een echtscheiding, en geld besparen kan voelen als een bottom-tier prioriteit. Maar dat kon niet verder zijn dan de waarheid. U hebt nu meer dan ooit besparingen nodig. Uit de studie van TD Ameritrade blijkt dat bijna de helft van de gescheiden paren niets spaart of belegt. Dat is in vergelijking met 32 procent van hun getrouwde leeftijdgenoten. Als u veel op uw bord hebt, is dat begrijpelijk, maar geef uzelf één ding minder om u zorgen over te maken door uw spaargeld te automatiseren. Geld automatisch laten opnemen van uw paycheck en zetten op een spaarrekening of noodfonds kan u gemoedsrust geven zonder na te denken.

Echtscheiding is moeilijk. Het is belangrijk om uzelf de tijd te geven om uw vorige levensstijl te rouwen en u aan te passen aan uw nieuwe normale toestand. Het maken van deze stappen kan een slimme stap zijn om u te helpen springplank in de rest van uw leven zonder zorgen te maken over geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *