De financiële risico’s die het echt waard zijn

Ze zeggen dat er geen grote beloning komt zonder risico. Dat kan een harde pil zijn om te slikken, vooral als het om ons geld gaat.

De meesten van ons willen ons hard verdiende geld liever niet in gevaar brengen. Met de moeilijke economische tijden van 2008 in het achterhoofd, zijn mensen nog steeds op voorsprong als het gaat om het nemen van financiële risico’s.

Aan de andere kant zal het achterlaten van uw geld op een spaarrekening u niet vooruithelpen in het spel. Om financieel succesvol te zijn, zult u uiteindelijk met risico’s te maken krijgen. Te zelfgenoegzaam zijn met uw geld kan zelfs een van de grootste financiële risico’s van allemaal zijn.

Hier zijn de financiële risico’s die enorm gunstig kunnen zijn.

1. Verhuizen naar een nieuwe stad
Heb je het gevoel dat je huidige locatie niet genoeg carrièrekansen heeft? Of is de huur misschien afschuwelijk en vind je het moeilijk om er aan te komen? Een verhuizing kan een oplossing zijn.

Er bestaat geen twijfel over – verhuizen is duur. Het kan zijn dat u een huurovereenkomst moet verbreken en een nieuwe moet ondertekenen, compleet met borg. U zult waarschijnlijk moeten betalen voor een verhuiswagen, verhuizers, nieuw meubilair, en nog veel meer. Om nog maar te zwijgen van het feit dat uw nieuwe stad met een veel hogere kosten van levensonderhoud zou kunnen komen. Maar voor sommige mensen kan verhuizen de moeite waard zijn.

Toen ik steden verhuisde, ook al probeerde ik het zo goedkoop mogelijk te maken, heb ik toch nog heel wat kosten gemaakt. Maar financieel en persoonlijk was het me de moeite waard. Mijn geboorteplaats is klein met zeer weinig mogelijkheden, dus ik wist dat ik een beter schot zou hebben op het verdienen van een groter inkomen in een grotere stad. Gelukkig bleek dat waar te zijn.

2. Investeren in afstudeerschool
Afgestudeerde school is een grote investering, dus het is belangrijk om af te wegen of de kosten is de moeite waard op de lange termijn. De schoolkosten stijgen, boeken zijn duur en als je voor een voltijds programma kiest, verlies je inkomsten die je had kunnen verdienen door te werken.

Hoewel het een grote investering is, kan een afgestudeerde baan je helpen om een beter betaalde baan te vinden met meer mogelijkheden voor groei. En zonder een of andere graad in het hoger onderwijs kan er geen sprake zijn van een carrière met een hoog salaris.

Voordat je je inschrijft voor een graduate school, de tijd nemen om echt na te denken wat je wilt doen en of het zal je financieel voordeel. Zorg ervoor dat je bedenkt hoe je jezelf op de markt kunt brengen, zelfs zonder een gevorderd diploma. Hoewel een afgestudeerde zeker kan helpen in het werkproces, zijn er vele andere factoren die bepalen of je wel of niet een baan aan te bieden.

3. Een bedrijf starten
Het starten van een bedrijf ligt buiten de comfortzone van veel mensen. Het kan veel geld kosten om een bedrijf op te starten en vanaf nul te laten groeien. Er is ook onzekerheid in het werken voor jezelf als je alleen ooit hebt gewerkt met voor een traditionele 9 tot 5 werkgever.

Maar het starten van een bedrijf kan veel persoonlijke en financiële voordelen opleveren. Ten eerste behoudt u al uw eigen winst. Als het bedrijf succesvol is, bent u degene die de grote uitbetaling krijgt. Voor veel mensen is het bezitten en runnen van een eigen bedrijf ook een persoonlijke en carrièrevoorkeur. Als je hebt gedroomd over het starten van een eigen bedrijf, ontwikkel dan een financieel plan voordat je eerst in het hoofd duiken.

4. Investeren
De beurzen zitten vol ups en downs en onzekerheid, maar de opbrengst kan enorm zijn. De meeste, zo niet alle, deskundigen zijn het erover eens dat niet beleggen riskanter is dan niet beleggen. Als u uw geld op een spaarrekening laat staan, verliest het op korte termijn misschien niet veel waarde, maar wint het ook niet aan waarde. Door inflatie zult u waarschijnlijk na verloop van tijd zelfs waarde verliezen.

Maar zorgvuldig beleggen kan u de mogelijkheid bieden om uw geld veel sneller te laten groeien. Investeren is zeker geen snel systeem met veel geld, maar over het geheel genomen kan het zich terugbetalen met slimme beslissingen.

5. Een huis kopen
De woningmarkt is niet per se zo stabiel als vroeger en een woning is een grote kostenpost. Maar is het het risico waard?

Er zijn vele factoren om te overwegen bij het beslissen of de aankoop van een huis is het risico waard. U zult rekening willen houden met de doorverkoopwaarde, in het geval dat u moet verhuizen. Locatie, school district, de kwaliteit van huis, en de buurt zijn alle andere belangrijke factoren om te overwegen. Als u van plan bent om langdurig op een locatie te verblijven, kan een huis een slimme investering zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *