7 vragen die je moet stellen voordat je een huis huurt

Zoals de meeste dingen in Amerika, breidt de grootte van onze huizen uit. Volgens gegevens die door Zillow worden verzameld, is de mediaangrootte van een vrijstaand eengezinshuis 24 percenten sinds het eind van de jaren ’90 gegroeid (van 2.100 vierkante voet aan ongeveer 2.600 vierkante voet).

De trend is niet verwonderlijk. Groter, beter, meer maakt immers deel uit van onze nationale identiteit – samen met reality TV, gratis vullingen en sweatpants die eruitzien als jeans. Als u echter overweegt om een groter huis te kopen, ga dan voorzichtig te werk. De meerkosten gaan veel verder dan een steilere hypotheek. Hier zijn de extra kosten die bij een groter huis horen.

1. Belastingen op onroerend goed
Er is meestal een correlatie tussen de grootte van het huis en de waarde van het huis. En aangezien meer waardevolle huizen worden beoordeeld hogere onroerend goed belastingen, verwachten om meer te betalen. Hoewel de belastingtarieven per jurisdictie verschillen, betalen de meeste huiseigenaren jaarlijks ongeveer 1,2 tot 2 procent van de geschatte waarde van het onroerend goed aan belastingen.

2. Verzekering huiseigenaren
Ook hier geldt: als u ervan uitgaat dat grotere woningen meer waard zijn, verwacht u dat uw verzekeringspremie meegroeit met de omvang van uw ruimte. Hoewel er vele variabelen en verminderingen zijn, plan bij het betalen van ongeveer $4 in premies voor elke $1.000 in geschatte waarde. Bijvoorbeeld, een huis dat is $200.000 waard zou kunnen worden verzekerd voor ongeveer $800 jaarlijks. (Zie ook: 7 Andere verzekeringen die u misschien nodig hebt om voor uw huis te kopen)

3. Nutsbedrijven
Vergeet ook die koele winters en broeierige zomers niet. Met meer ruimte om te verwarmen en te koelen, zullen uw gebruikskosten waarschijnlijk stijgen. Voordat u koopt, laat uw makelaar vragen aan de huidige eigenaren wat ze meestal betalen voor elektriciteit en gas tijdens de piekmaanden. Dit geeft u een idee van hoeveel u kunt verwachten om die kosten te zien springen. (Zie ook: 34 Slimme manieren om uw elektriciteitsrekening te verminderen)

4. Onderhoud en gazononderhoud
Grotere huizen liggen meestal op grotere kavels en dat staat gelijk aan hogere kosten voor landschapsarchitectuur en gazononderhoud (of meer tijd en meer gereedschap als je het zelf doet). Bovendien kan het onderhouden van een groter huis duurder zijn – denk aan meer kamers om schoon te maken, meer ramen om te wassen, en meer buitenoppervlak om te schuren en te schilderen. Wees klaar om een aanzienlijk deel van uw dagen of uw dollars te besteden aan het houden van de nieuwe plaats op zoek scherp.

5. Reparaties
Wat groeit met de grootte van uw huis? Uw reparatiebudget. Meer badkamers betekenen meer toiletten om een back-up te maken en meer druppelende kranen om op te bevestigen. Heeft u een funderingsprobleem, een elektrisch probleem of een dak dat moet worden vervangen? Bereid u voor op het verhogen van uw uitgaven.

6. Meubilair
Tenzij uw stijl is “empty chic”, meer huis betekent meer vierkante beelden te meubileren en te versieren. Kunstwerk, raambehandelingen, tapijten, banken en bedden (oh mijn!) – ze kunnen allemaal in een mum van tijd oplopen tot een paar duizend dollar.

7. Verwachtingen
Een curieus ding gebeurt als mensen verhuizen naar grotere huizen: er wordt verwacht dat ze meer te vermaken, gastheer vakantie partijen, en dienen als de hub voor elke familie bijeenkomst. Dat alles kost geld. Of die ballonverwachtingen nu intern of extern zijn, plan dan om een paar extra bokken toe te voegen aan de “entertainment” kolom van uw budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *