6 Snelle manieren voor een nieuwe loopbaan

Je hebt meer nodig dan een baan op het aanvangsniveau om de rekeningen te betalen, maar je hebt niet de tijd of de middelen om een vierjarige academische graad te behalen. Of misschien heb je al een universitaire graad, maar het helpt je niet om werk te vinden. U kunt een thuisblijvende ouder zijn die weer aan het werk gaat, of een manager op middenniveau die ziek is van uw branche en fris wil beginnen.

Als dit bekend klinkt, zou je al snel een van de meest gevraagde soorten werknemers in Amerika kunnen zijn: de “middle skill” arbeider. Meer dan de helft van alle beschikbare banen valt in deze categorie. Dit zijn banen waarvoor meer nodig is dan een diploma van een middelbare school, maar minder dan een diploma van een hogeschool – of het nu gaat om een certificaatprogramma, een stage of een opleiding op de werkplek.

Als je klaar bent om te schakelen en je om te scholen voor een nieuw optreden, zijn er een aantal snelle en betaalbare manieren om dat te doen.

1. Pinpoint uw doeljob
Zelfs als je snel omgeschoold moet worden, betekent dat nog niet dat je de planningsfase moet overslaan. Schrijf je niet in voor een trainingsprogramma zonder te weten voor welke baan je gaat en hoeveel het zou betalen.

Als u nog niet hebt gekozen voor een doelindustrie, kijk dan naar degenen met de best betalende banen waarvoor geen universitaire graad nodig is. Vroeger werden deze banen vooral gevonden in de industrie, maar nu zijn ze waarschijnlijker in de “geschoolde dienstenindustrieën,” zoals gezondheidszorg, financiën en informatietechnologie.

De Georgetown University somt in elke staat de topindustrieën en -beroepen op die geen BA nodig hebben; in Pennsylvania bijvoorbeeld zijn de topindustrieën de industrie en de gezondheidszorg, en de topbezetting is kantoor- en administratieve ondersteuning (mediaan inkomen: 51.000 dollar). U kunt ook de middelen die door uw staatsontwikkelingsafdeling worden aangeboden controleren; Californië, bijvoorbeeld, somt de meest gevraagde middelbare vaardigheidsberoepen voor elke regio op. Denk ook na over de toekomst van de baan, bekijk de prognoses voor de groei van de werkgelegenheid en ontdek welke werknemers door robots kunnen worden vervangen.

Naast dit online onderzoek, moet u het woord op straat in uw gemeenschap. Vraag je vrienden en familie welk soort banen hun werkgevers moeilijk kunnen vervullen, hoe die banen zijn en wat ze betalen. Bezoek uw lokale werkwinkel en bestudeer de openingen.

Overweeg tot slot om samen te werken met een beroepskeuzeadviseur of loopbaancoach die je kan begeleiden. Als u onlangs uw baan bent kwijtgeraakt, kan uw plaatselijke personeelsagentschap of uw voormalige werkgever u gratis dergelijke hulp bieden. Zo niet, dan kan het de moeite waard zijn om er één uit je zak te huren. Zorg ervoor dat je een counselor vindt met ervaring in de middle-skills markt – niet een executive recruiter of coach – en maak het je duidelijk wat je wilt uit de relatie voordat je begint.

2. Focus op pasvorm
Zodra je een lijst hebt met veelbelovende banen waarvoor je zou kunnen trainen, moet je de banen schrappen waarvan je weet dat ze niet geschikt zijn voor of een hekel hebben aan. Als je op de bank zit, heeft het waarschijnlijk geen zin om je te laten certificeren als personal trainer. Vraag jezelf af welke jobs goed gebruik kunnen maken van je soft skills of overdraagbare vaardigheden uit vorige jobs. Doe een proeve van bekwaamheid als je nog niet weet waar je het beste in bent.

3. Vind het juiste trainingsprogramma
Lokaal onderzoek is waarschijnlijk ook hier uw beste vriend. Als u een informatief gesprek kunt voeren bij een potentiële werkgever, kom dan te weten welk certificaat, graad of andere opleiding ze zoeken of nodig hebben. Vraag contactpersonen die zich al op het door u gewenste gebied bevinden, waar ze hebben getraind en of ze het zouden aanbevelen.

Misschien is de belangrijkste vraag die u kunt stellen over een job trainingsprogramma is of het is verbonden met lokale bedrijven die afgestudeerden inhuren. Programma’s die zijn ontwikkeld door inlenende bedrijven of die anderszins “vraaggestuurd” zijn, leveren afgestudeerden met een hogere arbeidsparticipatie op.

Het kan ook een pluspunt zijn dat er fulltime leraren in de industrie werken. Toen mijn man een opleiding volgde tot videogamekunstenaar, werd hij door een van zijn leraren in dienst genomen als parttime spelmeester, en die baan leidde later tot een fulltime kunstenaarspositie.

U moet ook onderzoek doen naar potentiële scholen en programma’s online. Wordt het programma erkend door een nationale vereniging voor het veld? Wat zeggen studenten over het programma in forums? Is de school het doelwit geweest van rechtszaken van studenten wegens fraude of heeft zij een andere slechte pers? Wat is het percentage afgestudeerden en werkenden?

4. Vergeet niet de transacties
Beslissen om loodgieter, elektriciën of timmerman te worden is geen snelle oplossing. Het duurt bijvoorbeeld vier jaar om een bevoegd elektriciën te worden. Dat is na het behalen van de vakbond aanvraag examen, dat veel mensen besteden maanden of jaren voor te bereiden op. Aan de andere kant kunt u verdienen terwijl u leert; de gemiddelde leerling elektriciën verdient ongeveer 35.000 dollar per jaar.

5. Uitzendtermijn proberen
Registreren bij een of meerdere uitzendbureaus kan meer zijn dan een manier om rond te komen tijdens het onderzoeken van je carrière te verhuizen; het kan een manier zijn om dat onderzoek te doen. Denk er eens over na: als je solliciteert naar een baan of zelfs een sollicitatiegesprek bijwoont, krijg je een zeer beperkte blik binnen het bedrijf. Maar als uitzendkracht breng je de hele dag door aan de binnenkant. Je zou blootgesteld kunnen worden aan werkrollen waarvan je misschien niet eens op de hoogte was. Stel vragen aan iedereen met wie u werkt, van het uitzendpersoneel tot uw supervisor op locatie en medewerkers.

6. Zoek omscholingsmogelijkheden binnen uw huidige bedrijf
Als je het leuk vindt waar je werkt, probeer dan getraind te worden voor een betere baan binnen de organisatie. U kunt hierover contact opnemen met een manager, of u kunt personeel vragen welke opleidingsprogramma’s het bedrijf heeft.

U kunt ook discreet met andere managers praten of door interne vacatures bladeren. Onlangs ontmoette ik iemand die met een vorkheftruck in een groot kruidenierswarenmagazijn had gereden, totdat het bedrijf haar betaalde voor haar opleiding in het repareren van koelkasten/vriezers. Nu verdient ze meer geld en heeft ze meer arbeidsvreugde, zonder dat ze ooit hoeft te interviewen voor een nieuwe baan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *