10 kleine steden in Amerika met de meeste miljonairs

Als je denkt aan miljonairs’ buurten, zou je Manhattan’s Park Avenue, San Francisco’s Pacific Heights, of Los Angeles’ Rodeo Drive. Maar wist u dat een derde van de steden met de meeste miljonairs per hoofd van de bevolking niet veel meer zijn dan gehuchten met ongeveer 20.000 inwoners?

Wat hebben deze mini-steden nodig om de rijken massaal aan te trekken? Voor sommigen is het landschappelijke schoonheid en recreatieve mogelijkheden, anderen lijken hun eigen miljonairs te maken met rijke natuurlijke hulpbronnen of hoogbetaalde banen.

We kunnen niet beloven dat je rijk zult zijn als je naar een van deze steden verhuist, maar wie weet? Een beetje goudstof kan op je wrijven.

1. Los Alamos, Nieuw-Mexico
Los Alamos is niet alleen een kleine stad met de hoogste dichtheid van miljonairs – het heeft meer miljonairs per hoofd van de bevolking dan welke gemeente, groot of klein, in de natie, en het heeft die plek voor meer dan een decennium.

Het grappige is dat Los Alamos er niet uitziet als een rijke stad. Het heeft geen Fendi boetiekjes of Michelin-sterrenrestaurants die je zou associëren met de levensstijl van de rijken en beroemdheden, en het heeft geen strand of skigebieden die de neiging hebben om miljonairs naar andere plaatsen te trekken. Er is maar één verklaring voor de dichtheid van miljonairs: het Los Alamos National Laboratory, waar ingenieurs en andere hoogopgeleide medewerkers een gemiddeld jaarsalaris van meer dan $100.000 verdienen.

Bevolking: 12.019

Percentage miljonairs: 11,63

2. Top Park, Utah
Deze skibestemming werd de locatie met de op één na meest miljonairs per hoofd van de bevolking in 2014 en is sindsdien niet afgegleden. Je hebt misschien nog niet gehoord van Summit Park, maar je hebt waarschijnlijk wel gehoord van het nabijgelegen Park City, gastheer van Robert Redford’s beroemde Sundance Film Festival. Dat is één verklaring voor de dichtheid van miljonairs in Summit Park; overloopeffecten van glamoureuze Park City.

Bevolking: 7.775

Percentage miljonairs: 10

3. Juniau, Alaska
Het waren rijkdommen die oorspronkelijk Juneau creëerden; de Gold Rush, om precies te zijn. De huidige Juneau miljonairs waarschijnlijk niet hun rijkdom te herleiden tot goud, maar ze kunnen hebben andere waardevolle dingen gevonden onder de grond te bedanken. Alaska heeft over het algemeen een verlegenheid van miljonairs – Phoenix Marketing International zet het op nummer vijf onder alle staten voor miljonairs per hoofd van de bevolking. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de rijkdom van de staat aan natuurlijke hulpbronnen zoals aardolie.

Bevolking: 31.275

Percentage miljonairs: 9,1

4. Williston, Noord-Dakota
Veel boeren in deze plattelandsdorp ontvangen tienduizenden dollars per maand aan oliecontributies, wat zorgt voor een low-key miljonair die bij Farm & Fleet minder misplaatst zou zijn dan bij Emporio Armani.

Bevolking: 14.716

Percentage miljonairs: 8,4

5. Torrington, Connecticut
Deze bloeiende stad in Litchfield County is al lang een uitje voor de elite van Manhattan op zoek naar de stad te ontsnappen. Prachtig landschap, samen met lekker eten, winkelen en cultuur maken dit een begeerde omgeving voor de rijken.

Bevolking: 36.383

Percentage miljonairs: 8,3

6. Edwards, Colorado
De uitleg voor de miljonairs in Edwards is vergelijkbaar met de uitleg voor Summit Park: de nabijheid van een ritme skidorp. Edwards ligt vlakbij Vail Ski Resort. Verwacht niet dat al die miljonairs midweek te zien, omdat ze misschien niet leven in hun herenhuizen – ahem, hutten – full-time.

Bevolking: 10.266

Percentage miljonairs: 8

7. Gillette, Wyoming
Gillette, een andere mijnstad, heeft zijn fortuin verdiend met steenkool en uranium. In het gratis Campbell County Rockpile Museum kun je een glimp opvangen van wat zoveel van deze Cowboy State inwoners rijk maakte.

Bevolking: 29.087

Percentage miljonairs: 8

8. Wijngaard Haven, Massachusetts
Alles wat je hoeft te weten over waarom deze stad zo vele miljonairs heeft is dit: het is gelegen op het eiland van de wijngaard van Martha. Voorzitters vakantie daar. Bill Gates, Oprah Winfrey, Larry David en David Letterman bezitten er zomerhuizen of worden regelmatig in de stad gezien.

Bevolking: 2.114

Percentage miljonairs: 7,8

9. Eikenhaven, Washington
Je hebt misschien nog nooit van deze stad gehoord, maar een andere bekende naam kan verklaren waarom het zoveel miljonairs heeft: Microsoft. Eikenhaven ligt op Whidbey Island, op korte rijafstand van Seattle. Billionaires Bill Gates en Jeff Bezos wonen er niet (ze zijn buren in het nabijgelegen Medina), maar het is waarschijnlijk dat Microsoft midlevel managers zwellen de gelederen van miljonairs in Oak Harbor.

Bevolking: 22.075

Percentage miljonairs: 7,5

10. Jackson, Wyoming/Idaho
Het Jackson Gat waar je zo veel over hebt gehoord is eigenlijk geen stad, het is de vallei die de stad Jackson herbergt. Dus u raadde het al; dit is weer een skispeelplaats voor de rijken, die gebieden in zowel Wyoming als Idaho omvat. Het is toevallig ook het economisch meest ongelijke metropolitane gebied in de V.S., met de top 1 procent brengen in een gemiddeld jaarinkomen van $ 20 miljoen en de onderste 99 procent gemiddeld net onder de $ 94.000, volgens het Instituut voor Economische Politiek.

Bevolking: 9.577

Percentage miljonairs: 7,4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *